Ajankohtaista -blogi

Koronaepidemian takia näyttelyni siirtyyy vuoden 2021 kesään. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin kaikkien muiden kuvaajien kanssa tähän ratkaisuun. Niinpä tämä Vetelin Taidekartanolla pidettävä Luonto 365 -valokuvanäyttely eli 8 luontokuvaajan näyttelykokonaisuus (jokaisella oma erillinen näyttelynsä) on nähtävillä vasta vuoden päästä. Harmillista...

Mikä on se paikka joka saa metsässä kulkijan taatusti pysähtymään? Ihmettelemään mikä tuo on joka pysyy sulana kovimmillakin talvipakkasilla, tuo outo merkki karttapohjalla... Ja janoisen kulkijan ystävä.

Maaliskuu maata näyttää, tiet tukkii, ojat täyttää - sanoo vanha sanalasku. Tänä vuonna tuo ei oikein ainakaan täälläpäin ole pitänyt paikkaansa koska koko talvi on ollut lähes lumeton.

Koronaviruksen vuoksi moni asia tuntuu nyt olevan kovin epävarmaa - myös tulevan näyttelyn toteutuminen. Mutta tästä huolimatta rakentaminen jatkuu kaiken muun sekaannuksen keskellä. Näillä näkymin näyttelyä ei siirretä, mutta on silti syytä varautua siihenkin.

Ensimmäinen ajatus vedenalaiskotelon saavuttua oli että itse kotelo on tosi jäätävän kokoinen... suorastaan iso ja painava. Erikseen tuli itse kamerakotelo ja sitten siihen liitettävä dome l. kupu jonka sisään objektiivin saa sujautettua. Mukana oli selkeät ohjeet. ,muutamia varaosia, silikonirasvaa kumitiivisteisiin ym. ym. pikkusälää.

Heti ensimmäisestä ideasta alkaen oli selvää että koska olen veden kanssa tekemisissä niin vedessä myös ollaan ihan kirjaimellisesti. Mutta miten, kun en omista (vieläkään) sukellusvarusteita ja vedenalaiskalusto rajoittui pahaiseen pokkariin ja vanhaan Gopro -actionkameraan? Niillä ei kovin kummoista jälkeä saisi aikaan eikä ainakaan sellaista...

Oma tuleva näyttelyni on yksi osa isossa luontokuvaryhmänäyttelyssä (voi mikä sanahirviö!). Näyttelyn paikkana on Vetelin Taidekartano joka on ennen toiminut emäntäkouluna. Tilaa on siis runsaasti kuten heti "koulu" -sanakin antaa ymmärtää. En tässä halua enempää toistaa mitä Keskipohjanmaa -lehti kirjoitti tästä vaan laitan tähän linkin lehden...

Oletko koskaan ajatellut mitä kaikkea jokiemme vesi "näkee" ja joutuu kokemaan virratessaan alkulähteiltä mereen saakka? Seuraa blogiani ja pysy ajan tasalla mitä on tulossa.

Näyttelyn idea ja toteutus on alkanut jo 2018 syksyllä. Vuosi on lyhyt aika kun kuvataan vuodeajan vaihteluita ja olosuhteita - nyt on aika valita esille tuleviin teoksiin lopullinen materiaali... ei niin helppoa kuin luulisi :)

Kun rakennetaan johonkin tiettyyn teemaan näyttelyä niin enää ei voi vaan lähteä kuvailemaan. Mielessä ja paperilla täytyy olla jo selvä runko mitä on tekemässä. Mutta aina olosuhteisiin ei voi vaikuttaa...